Polityka prywatności

Gromadzone, w dziennikach logów, dane są wykorzystywane tylko i wyłącznie do celów administrowania stroną panikota.pl z zastrzeżeniem, o którym mowa w części Konto Użytkownika. Nie zabiegamy o identyfikację użytkowników naszej strony.

Gromadzenie danych

Zgodnie z przyjętą praktyką większości serwisów WWW, panikota.pl przechowuje zapytania HTTP kierowane do naszego serwera. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Dokładny wykaz informacji przechowywanych w plikach logów serwera WWW jest następujący:

  • publiczny adres IP komputera z którego nadeszło zapytanie (może to być bezpośrednio komputer użytkownika),
  • nazwę stacji klienta - identyfikacja realizowana przez protokół http o ile jest możliwa,
  • nazwa użytkownika podawana w procesie autoryzacji,
  • czas nadejścia zapytania,
  • pierwszy wiersz żądania http,
  • kod odpowiedzi http,
  • liczbę wysłanych przez serwer bajtów,
  • adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) - w przypadku gdy przejście do strony www.panikota.pl nastąpiło przez odnośnik,
  • informacje o przeglądarce użytkownika,
  • informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP.

Dane te nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi sklep panikota.pl
Dla zapewnienia jak najwyższej jakości serwisu, okazjonalnie analizujemy pliki z logami w celu określenia, które strony odwiedzane są najczęściej, jakie przeglądarki stron WWW są stosowane, czy struktura strony nie zawiera błędów, itp.

Google Analytics oraz AdWords

Strona www.panikota.pl wykorzystuje oprogramowanie Google Analytics oraz AdWords. Oprogramowanie to służy do analizy ruchu użytkowników na stronie w celu jej rozwoju oraz dostosowania oferty do wymagań użytkowników. Oprogramowanie to może zostać również użyte w celach remarketingu.
Dane gromadzone przez oprogramowanie nie jest kojarzone z konkretnymi osobami.

Konto Użytkownika

Osoby odwiedzające stronę mogą założyć Konto Użytkownika. Dane przetwarzane po założeniu konta:

  • imię i nazwisko
  • adres/-y dostawy (które mogą być adresem zameldowania lub zamieszkania użytkownika)
  • data urodzenia
  • adres e-mail
  • numer telefonu

Administratorem danych osobowych jest Lablue Olga Kaczmarek z siedzibą we Wrocławiu. Użytkownik może sprawdzić jakie jego dane osobowe są przetwarzane, oraz je zmodyfikować, logując się na swoje konto lub kontaktując się bezpośrednio z administratorem na adres: kontakt@panikota.pl
Dane osobowe użytkownika nie są przekazywane podmiotom trzecim o ile administrator nie jest do tego zobligowany na podstawie powszechnie obowiązującego prawa w szczególności ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 27 sierpnia 1997 r. Dz.U.2016.0.922 t.j.


Drogi Użytkowniku,

25 maja wejdą w życie przepisy zawarte w Rozporządzeniu UE nr 2016/679 o ochronie danych osobowych z 26 kwietnia 2016 r.

W związku z tym oraz z troską o najwyższy poziom bezpieczeństwa Twoich danych informujemy, że zmianie uległa treść naszej Polityki Prywatności oraz Polityki Ciasteczek.

Jeśli wyrażasz zgodę na zmiany nie musisz nic robić.

Jeśli jednak zmiany nie będą Ci odpowiadać prosimy o zmianę ustawień przeglądarki internetowej w celu dostosowania poziomu zezwoleń na pliki ciasteczek.

Informujemy również, że możliwe jest wycofanie zgody na przetwarzanie danych osobowych przez LaBlue Olga Kaczmarek. Więcej o tym przeczytasz w naszej Polityce Prywatności. Wycofanie zgody nie oznacza, że czynności wykonane przed jej wycofaniem były bezprawne.

Ten sklep wykorzystuje pliki ciasteczek w celu świadczenia usług na najwyższym możliwym poziomie i w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb użytkownika. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących ciasteczek. Więcej szczegółów znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Akceptuję